Photo of Daniel Holbach

Daniel Holbach

Interview holdt: August 2006

Biblio

IRC navn: dholbach
Bopæl: Europa/Berlin
Alder: 27
Stilling: Open Source entuchast
Online-dagbog: http://daniel.holba.ch/blog

Ubuntu Siden

Hvordan er du involveret med Ubuntu?

I øjeblikket bruger jeg det meste af min Ubuntu-tid på at vedligeholde Pakker, rette fejl (såkaldte 'bugs') og gå Sebastien på nerverne i Ubuntus Skrivebords-hold. Derudover er jeg involveret i en masse af Ubuntus hold: MOTU Holdet, Fejl-truppen, Adgangs Holdet, jeg startede med at hjælpe Kunst holdet. Lad os se hvilket hold det bliver næste gang. Det er fantastisk at se hvordan Ubuntu samfundet vokser og samtidig være en del af det.

Hvor meget tid burger du på Ubuntu?

Det må være mere end 50 timer om ugen ( hvis du regner weekender og sådan med). Det varierer dog en hel del. For at bruge Helen McCarthy ord fra ”Hayao Miyazaki – Master of Japanese Animation”, hvor hun citerer Andrew Simmons, som er ansat hos Disney, vedrørende hans arbejde i et animations studie:

En hel arbejds dag – en hel 8 timers dag, en 40 timers uge
Travl – 40 til 45 timers uge
Meget travl – 45 til 50 timers uge
Rigtig meget travl – 55 til 60 timers uge
Slave-tid – 60 til 70 timers uge
Sidste uge af slave-tid – leve af Jolt sodavand og kaffe
Skal være færdig fredag – find nummeret til Betty Ford klinikken
Færdig – koma


Måske er det ikke *så* hårdt, men man kan godt finde ligheder med det i udviklings kurven hos Ubuntu Studierne.

Bliver du betalt for at arbejde med Ubuntu?

Ja. Er blevet siden slutningen af Breezy frigivelses cyklus.

Hvor og hvornår blev du involveret med Ubuntu?

Da jeg begyndte at bruge Ubuntu, begyndte jeg også at hjælpe med pakkerne ( efter Michael Vogt og Oliver Grawert brugte uger på at skubbe mig hen imod det). Dengang bestod MOTU holdet af omkring 5 og der var stadig en del pioner-atmosfære i det hold. Det er ikke at sige at der ikke stadig er pioner-atmosfære, men andre steder. I dag er vi omkring 40 MOTUere og cirka det samme antal af MOTU-wannabes. Jeg har altid været interesseret i GNOME verdenen, og det var fantastisk at møde Sebastien Bacher i Sydney og grundlægge Skrivebords-holdet med ham.

Hvad har du arbejdet på til Dapper?

Vedligeholdelse af GNOME, GNOME fejl, starte Fejl-truppen og Adgangs Holdet op. Jeg var involveret med at få ikoner til at virke og mange andre småting.

Hvad er dine planer for Edgy?

Det samme som ovenfor og jeg håber på at få mere tid til samfundet, især vil jeg gerne mere ind MOTU verdenen igen.

Hvilke funktioner vil du gerne have/have forbedret på Ubuntu?

Bidrager du til FLOSS på anden vis?

De fleste rettelser som jeg laver er del af mit daglige arbejde.

Hvilke vindues-manager/skrivebords miljø bruger du og hvad kan du godt lide ved det?

Jeg har været et GNOME-hoved i et godt stykke tid nu. Jeg elsker hvordan det ser ud, ideen om enkelhed.

Hvilke programmer bruger du dagligt?

Evolution, Epiphany og VIM. De sidste par måneder er min forkærlighed for BZR og Phyton bare vokset.

Hvilke pc'ere har du og hvad hedder de?

Min bærbare (en IBM X40) hedder ’Lovegood’ (folk som kender bøgerne, som jeg nu snart har læst på fire sprog, vil vide hvorfor). Min AMD64 arbejds maskine hedder ’Bert’ – ved egentlig ikke hvorfor, men min arbejds maskine har altid heddet ’Bert’. Min i386 test maskine hedder ’Wilde’. Min i286 lav-spec maskine til at teste Xubuntu (og tidligere ruter) hedder ’Bebel’ og jeg har for nylig tilegnet mig en gammel PowerPC som er kommet til at hedde ’Miyazaki’.

Hvordan ser din pc ud?

desktop Magnify

Hvordan ser dit pc-område ud?

Computer Area Magnify

Hvad drikker du når du arbejder på dine computere?

Kaffe, te, vand, Club Mate! (tysk energi drik).

Den Personlige Side

Hvor er du født og opvokset?

Jeg blev født i Trier (nær Luxemburg) – som er den ældste by i Tyskland.

Har du nogen søskene?

Christina, min 23-årige søster, som studerer i Wien. Thomas, min 20-årige bror, som stadig bor i Trier og er ved at undersøge hvordan man bliver en fotograf.

christina.png thomas.png

Hvilke minde har du fra din opvækst?

Da jeg var fire år gammel, blev jeg træt en sommerdag medens mine forældre byggede hus og faldt i søvn i eftermiddags solen oven på rock uld – uden en trøje på. Fortalte en gammel og meget venlig præst, at han ikke burde tale med munden fuld, da han velsignede vores nye hus, dengang vi flyttede ind. Smadre hoved først ned i vejen, da jeg prøvede for fuld hammer at hoppe over en rampe på en BMX-cykel (da jeg var 10). Svømme nøgen i en sø med en flok venner efter en fest.

Gift, i fast forhold eller ledig-til-et-godt-hjem?

Ledig til et godt hjem

Børn og/eller kæledyr?

Ingen børn – så vidt jeg ved af – men har Murphy, min 7-årige Tibetanske terrier.

murphy.png

Hvad vil du anbefale folk at se, hvis de besøgte dit hjemland?

Helt sikkert Berlin. Trier er også et besøg værd og afhængig af, hvad man kan lide, er der bjerge til at vandre i.

Ynglings feriested?

På en eller anden måde forelskede jeg mig i Grækenland en gang for længe siden og mit besøg der var simpelthen fantastisk. Jeg elsker både folket, byerne, naturen, kulturen, havet og de travle og stille steder. Jeg kunne endda forstille mig at flytte dertil – en dag i fremtiden.

Hvad har du en passion for?

God musik – en rigtig god melodi kan få mig til at danse og hoppe rundt lige fra morgenstunden.

Hvad er scuccess for dig?

Jeg kunne godt lide Daniel Silverstone's svar til dette spørgsmål. For mig er scuccess hellere ikke et spørgsmål om penge. Når jeg har lavet et godt stykke arbejde, føler jeg jeg har haft scuccess, og når nogen siger at de godt kan lide noget jeg har lavet, og når jeg har holdt en god fest, og så når jeg laver et lækkert stykke Drum’n’Bass remix. Når som helst jeg føler at mine anstrengelser opnår noget godt eller at det ændrer dagen på en positiv måde – enten for mig selv eller for andre – Det er scuccess for mig.

Hvad laver du i din fritid?

Jeg anstrenger mig for at blive en dygtig Drum’n’Bass DJ. Ellers er jeg udenfor når jeg kan (gå tur med hunden, udforske dele af Berlin som jeg ikke kender endnu), snakker med venner, læser og kikker på interessante OpenSource ting.

Hvilke bøger har du læst for nylig?

Læste ’Krabat’. Genlæser Henry Millers ’Sexus, Plexus, Nexus’. Læste ’Da Vinci Code’ (der var intet andet interessant i lufthavnen) og Harry Potter 1-4 (på fransk).

Hvilke film har du set for nylig?

En bunke af Ghibli Studio film:Nausicaä of the Valley of the Wind, Princess Mononoke, Howl's Moving Castle og Laputa. Im Juli er en af mine ynglings film.

Hvilken type musik lytter du til?

Jeg følger Drums’n’Bass en del. Jeg har mine favorit plade-butikker i Berlin som jeg besøger regelmæssigt. Det passer bare ofte til mit humør. Derudover lytter jeg til en masse forskellig musik. Det sidste jeg har hørt idag var Morrissey, Alan Parson’s Project, noget Latin musik og noget klassisk.

Hvad er din favorit gadget?

Jeg tror ikke jeg ejer noget der kan betegnes som en ’gaget’, men hvis vi snakker tekniske objekter, så ville jeg sige min Technics SL 12 10 MK2 – det er Rolls-Roycen af pladespillere, og hvis man bruger en, så kan man bare mærke det. Præcisionen, dens robusthed og alt det der. Den er simpelthen formidabel og en glæde at bruge.

desktop Magnify

Favorit citat?

Jeg ved godt, jeg burde prøve at tænke mig om og finde et smart eller opløftende citat, men jeg kan kun komme i tanke om Oscar Wilde, da han engang var ude og rejse med tog og en dame spurgte ham: "Gør det noget hvis jeg ryger?" og han svarede: "Jeg ville ikke have noget imod det, hvis du brændte, fru."

Ynglings mad?

Bosat i Berlin, har jeg adgang til mange forskellige ’køkkener’, men jeg tror (blandt andre) at jeg holder mest af thai, italiensk og indisk mad. And i rød karry og kokosmælk er noget jeg elsker at spise (og jeg har endda lavet det selv!).

Ynglings tegneserie?

Nausicaä of the Valley of the Wind